Langelands sydligste by, Bagenkop, har blant annet et "koldkrigsfort" og ville hester!

Bagenkop

Langeland har flere idylliske små landsbyer som kjemper om turistenes gunst – Bagenkop er med i kampen.

Ville hester, et museum som viser aktiviteten under den kalde krigen og den idylliske naturen på Langeland – alt gjør sitt til at dette tettstedet med 504 innbyggere faktisk får en god del turister hvert år.

At landsbyen har blitt kåret til Årets Landsby trekker heller ikke ned. For som begrunnelsen sier: “…Borgerne i gennem generationer har gjort, og fortsat gør, en kæmpeindsats for at gøre det attraktivt at bo i og besøge byen”.

Ting å se og gjøre i Bagenkop

Langelandsfortet

Når dere entrer Langelandsfortet, entrer dere ikke bare en militær arena, men også delvis sentrum for begivenhetene under Cuba-krisen. Det var nemlig her de russiske fraktskipene med atomvåpen om bord ble oppdaget.

Dere får en rundvisning på fortet med de funksjoner og installasjoner det hadde. I tillegg er det utstilt en rekke militære kjøretøyer, båter og fly.

Ville hester

På Langelands sydlige spiss er det satt ut ville hester, opprinnelig for å holde veksten nede i terrenget her, men det viste seg fort å bli en liten turistattraksjon i seg selv. Nå reiser folk fra nær og fjern for å se de ville hestene som løper rundt på de gresskledde slettene.

Kong Humbles Grav

Det er heller ikke langt fra Bagenkop til en stor steinaldergrav, kalt Kong Humbles Grav. Graven er 4000 år gammel og skal visstnok huse sagnfiguren og trolig den reelle personen Kong Humble. Graven ligger ute i en stor åker, i noe av det fineste kulturlandskapet i Danmark.