Bindslev med Uggerby Å

Bindslev

En virkelig sjarmerende landsby midt oppe i det nordjyske bondelandet. Egentlig hadde jeg planlagt en kort stopp i dette “veikrysset”, men stoppen ble langt lengre enn ventet. Det var bare så koselig langs elven at timene gikk fort…

Uggerby Å

Elven Uggerby Å er det som virkelig setter særpreget til Bindslev. Elven snor seg gjennom byen, og byen borgere og hjørnestensbedriften har visst å utnytte den sjarmerende elvestrekningen ved å lage en park hele veien langs elven.

Elven brukes av kanoentusiaster gjennom hele sommersesongen og det er godt tilrettelagt med overnattingssteder o.l. langs elven.

Fisketrappen

Ryktet skal ha det til at fisketrappen er den fineste i Nord-Europa, og vi har ingen grunn til å tvile på den “utnevnelsen”. Det er virkelig “smukt” der!

Bindslev Gl Elværk

Dette lille kraftverket tøffer og går fremdeles, men etter å ha forsynt Bindslev med strøm i mange år tjener det mest som museum nå. Kreftverket er det eneste som er igjen i Danmark som produserer likestrøm.

Bindslev Harmonikatræf

Hele Bindslev settes på hodet når byens årlige trekkspillfestival går av stabelen. Entusiaster fra hele Europa samles ved elven for å spille og høre trekkspill gjennom en lang helg.

Bindslev håndværker museum

Lokalmuseum som har fokus på håndtverkene som tradisjonelt har blitt utført i Bindslev.

I nærheten av Bindslev

Aalborg er største by i nærheten og der venter en rekke attraksjoner og destinasjoner, for eksempel Aalborg Zoo. I umiddelbar nærhet ligger den lille byen Sindal og Vrå, mens litt lenger nord ligger fergebyene Frederikshavn og Hirtshals. Skagen er heller ikke så langt unna…