Skandinavisk Dyrepark i Kolind

Kolind

Bondeland-faktoren er høy allerede når man kjører gjennom Djursland, og det blir ikke mer urbant etter hvert som man nærmer seg Kolind. Men Kolind har en turist-magnet!

Det er ikke noen vits å dvele ved Kolind som sted. Det er noen hus, noen butikker og masse kulturlandskap – dette er ikke grunnen til å reise til Kolind. Nei, grunnen til at man reiser dit er nok ene og alene Skandinavisk Dyrepark.

Skandinavisk Dyrepark

Mens andre zoologiske hager ser ut til å jobbe med mantraet “desto mer eksotisk, desto bedre er det” har de valgt å konsentrere seg om vårt lokale dyreliv i Skandinavisk Dyrepark.

Innhegningene er store og rommer bjørn, ulv, isbjørn, rein, elg, rev, huggorm og mange, mange andre dyr som vi kjenner fra skogene i Norden.

Hele familieparken er ren og ryddig, det er masse plass over alt og det er spennende å få fokus på våre lokale dyr. Dyrepasserne gjør en god jobb med å formidle dyrenes egenskaper og særegenheter under dyrenes foringer.

Ting å gjøre i nærheten av Kolind

Djursland er trolig det stedet i Danmark hvor tettheten av turistattraksjoner er høyest – med unntak av København selvfølgelig. Reiser man rundt på Danmarks nese vil man finne de store familieparkene som Djurs Sommerland og Ree Park. Liker man livet under havoverflaten er Grenaas stedet med akvariet Kattegatcentret. Fregatten Jylland og Glasmuseet Ebeltoft ligger i Ebeltoft og herregården Gammel Estrup er et fint slottsmuseum – og så ligger Danmarks Landbrugsmuseum der.

Randers er nærmeste større by og der finner man et fantastisk lokalmuseum med utstillinger som dekker tiden helt tilbake til steinalderen. Kunsten har også fått en viktig plass, og man kan lære om utviklingen i dansk kunst de siste par århundre… Så må vi selvfølgelig ikke glemme Randers Regnskov hvor man får se dyrene fra regnskogen utfolde seg i et relativt naturlig miljø.