Sindal vindmølle

Sindal

Sindal betyr visstnok soldalen på gammelt dansk, og selv om jeg ikke har noe statistisk grunnlag å gå etter så stemte det den ene gangen jeg har vært der.

Hele Nordjylland var overskyet og det regnet litt her og der – men når jeg kom til Sindal så skinte sola. Så fort jeg kjørte derfra igjen, så bar det atter inn i regnværet…

Kunst og fontener

Selv om undertegnede bare er medium kunstinteressert er det morsomt å gå rundt i Sindal, for nærmest overalt hvor man snur seg er det pyntet med statuer og monumenter. Og det hører som regel en eller annen form for fontene til også. Det hele startet faktisk tilbake i 1990, hvor innbyggerne bestemte seg for å få på plass 100 fontener i den lille byen. Det har de klart, og mer til! Så det er mye kunst å se på rundt om i gatene!

Landskabs- og landbrugsmuseet i Mosbjerg

Et lite Maihaugen med danske aner kan man nesten kalle Landskabs- og landbrugsmuseet. Noen gårder står nærmest som de gjorde da de ble fraflyttet og det er samlet inn masse landbruksmaskiner som er stilt ut. Mellom gårdene går det stier i terrenget hvor man får se gravhauger og en langdysse. Rundturen på museet er virkelig koselig og anbefales!

Parken i Sindal

Det er to parker i Sindal, men vi velger å fokusere på den lille engelske parken som ligger langs Uggerby Å. Fint sted å gå en liten tur, og kanskje sitte ned i gresset og se på elven sildre forbi. Parken er moderat beplantet, men har flere benker hvis man ønsker å sitte ned andre steder enn i gresset.Fra parken er det kort vei til Sindals vindmølle.

Sindal vindmølle

Byens vindmølle er nylig restaurert og står som Sindals varmerke ut mot hovedveien til Frederikshavn. Man får (normalt sett) ikke komme inn i vindmøllen, men trenger dere en 5 minutters pause er det et ypperlig sted å stoppe for å kikke litt.

I nærheten av Sindal

Fergebyene Frederikshavn og Hirtshals er bare en liten kjøretur fra Sindal. Det samme er det lille, idylliske tettstedet Bindslev. Nærmeste storby er Aalborg.