Danmarks Fuglezoo i Tommerup

Tommerup

Tommerup er et lite tettsted på Fyn, litt sør for Odense. For tilreisende er det en del aktiviteter her, og i området rundt er det mye å finne på!

Tre Tommerup’er på rekke og rad

Vi begynner i det små, et stykke ut på bondelandet på Fyn, i tettstedet Tommerup. Litt forvirrende er det faktisk tre tettsteder etter hverandre med samme navn. Tommerup Mae, Tommerup og Tommerup Stationsby. For å gjøre forvirringen total, går stedet som faktisk heter Tommerup under navnet Knarreborg.

Tommerup er et lite tettsted med i underkant av 1.500 innbyggere og er et lokalt handelssenter med ett par dagligvarebutikker, bakeri, pizzeria, frisør, slakter, byggevare mm.

Dette bør dere se i Tommerup

Som tilreisende til Tommerup er det to attraksjoner man bør vurdere å besøke:

Frøbjerg Bavnehøj

Det ene er Fyns høyeste “fjelltopp” – Frøbjerg Bavnehøj som med sine 131 meter over havet ruver både på Fyn og i det Fynske højlandet. Fra toppen har man utsikt over store deler av Fyn, og fjelltoppen brukes flittig av lokalbefolkningen som turområde. Det arrangeres festspill på toppen.

Danmarks Bavnehøj

Hvis man ikke trives i høyden, kan man legge turen til Danmarks Fuglezoo. På det 50 mål store området kan dere se 800 forskjellige fugler fra hele verden. Videre er det geiter, kaniner og andre klappevennlige dyr ved barnas lekeplass.

Andre steder av interesse i nærheten

Det er bare en liten kjøretur til Odense, og der åpner det seg helt andre muligheter for en turist. Odense Zoo, Brandts (kunst/foto), HC Andersens Hus og ikke minst shopping… Har dere lyst til å se noe mer spesielle dyr, så bør dere legge turen til Vissenbjerg som har et stort terrarium, fylt med typen dyr vi gjerne ikke liker så godt… Les: Slanger, krokodiller, frosker osv.