Lensbaronen ønsker velkommen inn i Valdemars Slot i Troelse

Troelse

Troelse, på øya Tåsinge, er ett av de mange stedene i Danmark man tenker at her er det virkelig fint!

Når dere kommer kjørende langs Troelses hovedgate, som beskrivende nok heter Strandgade, vil dere fort skjønne hva jeg mener. Små, sjarmerende bindingsverkshus på den ene siden av veien, stranden og småbåthavnen på den andre siden av veien… Det er grønt og frodig overalt, og huseierne setter hverandre i stemne når det gjelder å holde det fint.

Bukta som ligger utenfor Troelse, med Svendborg i det fjerne, danner en perfekt ramme rundt det hele. Som sagt, dere skjønner fort hvorfor jeg synes Troelse er så fint!

Den gamle dampbåten Helge har Troelse som stoppested på vei mellom Svendborg og Valdemars Slot (se nedenfor).

Attraksjoner i Troelse

Ambrosius eika

Det var her Ambrosius Stub (1705-1758), en av Danmarks mer kjente diktere, satt stadig under eika når han skrev sine dikt. Eika har også en imponerende størrelse – diameteren er på 7,5 meter og den er hele 400 år gammel.

Valdemars Slot

Et imponerende slott (se artikkelens bilde) med en lang historie. Slottet er åpent for besøkende i sommerhalvåret, og man får gå fritt rundt i det som er lensbaronens hjem. Du kan lese utfyllende om slottet på ferieidanmark.no: Valdemars Slot

Danmarks museum for Lystsejlads

En stor samling av lystbåter vises frem og historien til lystbåtenes utbredelse i Danmark blir fortelles via en rekke rikt illustrerte plansjer. Er du interessert i båter bør du ikke gå glipp av dette museet.

Ting å gjøre i nærheten av Troelse

Den største byen på Sydfyn, Svendborg, ligger like i nærheten. Der finner dere blant annet Naturama som er ett naturhistorisk museum som viser dyr på en helt annerledes måte.

På øya Langeland ligger flere store slott og herregårder, blant annet Tranekær Slot, som er et imponerende skue. Gå også en runde i slottsparken, hvor kunstutstillingen Tickon vises. Koldkrigsmuseet Langelandsfort er fortet hvor det danske militæret oppdaget at Russland var i ferd med å utplassere atomvåpen på Cuba, som førte til Cubakrisen. Fortet er nå et museum, hvor man får se fortets installasjoner, militærbåter, jagerfly mm – og selvfølgelig blir man satt godt inn i Cubakrisen.

Det er heller ikke langt fra Troelse til Odense, hvor man kan besøke Odense Zoo, Brandts kunstmuseet, shoppe i vei og nyte det urbane Danmark.