Terrariet i Vissenbjerg

Vissenbjerg

Vissenbjerg er en liten by nær Odense, med et terrarium, utsiktspunkt(!) og en historie som strekker seg 11.000 år tilbake.

Et stykke vest for Odense, langs motorveien E20, ligger den lille byen Vissenbjerg. De 3.100 innbyggerne kan glede seg over et kupert terreng, med mange fjelltopper. Blant annet kan man fra Udsigten se utover det meste av det fynske højlandet.

Terrariet Vissenbjerg

Men innbyggerne, og tilreisende som oss, kan også ta en tur inn i terrariet og se på den store samlingen med reptiler. Rundt om i terrariet er det krabbende, ålende, kravlende og sovende reptiler av alle størrelser – fra små øgler til store slanger og alligatorer. Faktisk er deres samling den største i hele Skandinavia, så det er mye å se på der!

Vissenbjerg Storkro – for golfere

Hotellet har ikke egen golfbane, men de har samarbeide med mange av banene som ligger i omlandet. Hotellet booker tid på banene ordner alt det praktiske for dere. Se opp for pakketilbud skreddersydd for golfere – og forskjellige events rettet mot golfere.

Røvere og Koelbjergkvinden

Vissenbjerg har vært et populært sted å bo i lange tider, faktisk så er det eldste funnet av homo sapiens i Norden gjort i Vissenbjerg. Koelbjergkvinden som hun nå kalles levde her 8.300 år før Kristus.

Røverbanden Vissenbjergrøverne har også hatt tilholdssted i ravinen Afgrunden, rett nedenfor Udsigten. I følge sagnet skal røverne ha gjort livet surt for alle som måtte passere skogen…

I nærheten av Vissenbjerg

Noen minutter østover på motorveien ligger Danmarks tredje største by, Odense. Byen har en rekke tilbud til turister, blant annet Odense Zoo, kunstmuseet Brandts, hjemmet til forfatteren HC Andersen, en skikkelig lang handlegate og ett av Danmarks største shoppingsentre…