Børglum Kloster i Vrå

Vrå

Selv om jeg reiser mye rundt om på Jylland, hadde Vrå unngått radaren min før jeg bestemte å ta en tur til Kunstbygningen i Vrå. Jeg ble overrasker over hvor mye det var å oppleve i den lille byen, og hvor fint det er der – særlig kulturlandskapet er sjarmerende.

Kunstbygningen i Vrå

Kunstnermiljøet i Kunstbygningen er egentlig lokalt forankret, men kunstnere fra hele Danmark bidrar til å skape et spennende kunstmiljø og dermed utstillinger i Vrå’s Kunstbygning. Utstillingene skifter jevnlig, med den årlige samleutstillingen som høydepunkt.

Børglum Kloster

Mange har nok sett den store klosterbygningen mens de kjører til Løkken eller de andre badebyene på Vestkysten. Og neste gang dere kjører forbi, bør dere ta en stopp og gå inn og se på det litt unike miljøet som er samlet opp på det som nå er en herregård. Høydepunktet i forhold til det tidligere klosteret er kirken og klostermiljøet i kjelleren. Men det er mye annet å se i Børglum Kloster!

Børglum Kloster Mølle

Ligger rett over veien for Børglum Kloster og skiller seg ut med seilene som står i kors. En posisjon som kun brukes til å sørge når noen har gått bort. Seilene på Børglum Kloster Mølle har stått i sørgeposisjon siden andre verdenskrig, etter at sønnen på Børglum Kloster ble henrettet.

Lunden

En stor park, som er fin på sin avslappede måte. Går gjennom hele Vrå.

I nærheten av Vrå

Det er ikke lange turen til Aalborg, hvor det venter en rekke attraksjoner og severdigheter. De to fergebyene Hirtshals og Frederikshavn ligger også innen rimelig kjøreavstand – og selvfølgelig må vi nevne badebyen Løkken med den fantastiske stranden.

Største attraksjon i umiddelbar nærhet er Fårup Sommerland.